domingo, 13 de junio de 2010

12 de Juny Coll de Banyuls

Mirador de Garriguella, amb Vilamaniscle a l'esquerra

Homenatge de la segona Guerra Mundial al Coll de Banyuls


Vista part francesa desde el Coll de Banyuls



Vista Catalana desde el coll de Banyuls


Bicicleta mig Catalana i mig Francesa (part francesa esfalfalt nou..jejee)












Vista de Sant Quirze de Colera, en el començament de coll de Platja






Aprofitant, que aquest cap de setmana, estavem amb la Fàtimeta a Vilamaniscle. He anat a pujar fins al coll de Banyuls, pas mític de l'alt Empordà cap a França.


L'havia fet alguna vegada amb cotxe, però el tenia pendent de fer amb bici, era un pas que havia sentit explicar sempre pel meu avi (fill de vilamaniscle), que de ven petit, i en plena post-guerra anaven a fer la berema cap a França, m'enrecordo que deia que quan passaven el coll els hi venien les llàgrimes de pena, tot mirant l'empordà, temps dificils que es vivien en aquella època i ara ens pensem que amb la crisis s'acava el món...va canvio de tema, que aquesta blog és de ciclisme.


Vaig sortir cap a les 12.15 de Vilamaniscle, no tenia la ruta clara, l'unic que sabia és que volia anar al coll de banyuls. Vaig anar cap a sant quirze de Colera, lloc que té una vall preciosa, incloenti un restaurant de carn a la brasa, molt singular... Fins a sant Quirze, ritme alt, apartir d'aqui comença el port més dificil, al coll de platja, cap dificultat excepte que fa molta pujada.

Quan he arribat a coll de platja, he vist que hi havien mallots blaus en el cim, eren el companys dels desfrenats de Besalú, Willis, la Lidia, Eru, Ayats i en Serrano. M'han fet una assitencia mecànica, hem xerrat un xic i tornemi cap a la feina, feiem la ruta en sentit contrari.


El que no s'havia, és que l'alçada guanyada la tornaria perdre...un cop el a mas Pils, et trobes la pista asfaltada, que puja d'Espolla, la pujada fins al coll és bastant suau. Una vegada adalt disfrutar del paisatge, quantre fotos i a seguir pedelant, el que m'ha sorprés és que la mitjana tot i haver dos ports era de 15,5 km/h.


Una vegada allà mitja volta i cap a Espolla, no tot és baixada, hi ha algun repetxo, d'aquells que fan mandra quan estàs baixant... Una vegada a Espolla, a planjar un xic, hi ha fer km, m'he dirigit cap a Mollet de Perelada, d'aquí a Perelada, Garriguella i Vilamaniscle. Qui li agradi la crtra, l'empordà és un paradis de crtras secúndaries.


Resum:


45,5 km.

2h05'

21,55 km/h




No hay comentarios:

Publicar un comentario