lunes, 24 de septiembre de 2012

Copa Gironina Bescanó + Copa gironina Quart

Copa Gironina Bescanó


Sortida

                                                                            Arribada

Premi pel patiment

La copa gironina de Bescanó, va començar de forma immillorable per part meva i arribava amb ganes i content del treball realitzat, i arribo amb forma dintre el meu nivell, però amb 6 mesos sense competir...

El divendres abans haviem entrenat el circuit, amb el company Jordi Molas de C.C.Banyoles. El circuit era molt exigent fisicament, ja que transcurria la majoria per pista, però els primers 12km. decidirien la cursa. Ja que haviem de pujar una serie de rampots durisims, empalmavem 5 o 6 rampots seguits amb un petits trams per agafar aire.

La categoria Esplais desconeixia la majoria de gent, ja que eren nous d'aquest any.
Mentres escalfavem, amb en Marc Sanchez, anava xeferdejant els dorsals per veure com serien els corredors d'esplais.

A la sortida, estava bastant ben colocat, de totes maneres no em preocupava gaire ja que les pujades i les pistes permetirien totom agafar el seu ritme.
Vaig entrar al bosc, calculant que no hi havia cap Esplai per davant, deseguida en el primer rampot em va passar Edgar Andrés (matxuca), començaven els nervis, que haig de fer?? deixarlo tirar o agafar roda?? amb les pulsacions a tope, vaig triar segona opció... El principi vaig patir un xic, pero quan es van estabilitzar les pulsacions, podia seguir la roda de l'Edgar, en el segon rampot un corredor va patinar, fen posar peu a terra a l'Edgar, amb una mica de sort vaig poguer salvar la situció, i al veure que al imprimir un xic de ritme anava agafant distancia, no m'ho vaig pensar, i vaig donar-ho tot consient que tindria un descans en el km. 12.
Una vegada en el km. 12 baixar amb seny però ràpid i en algún tros obert anar controlant la situació.
Vaig tenir sort d'ajuntarme amb un grup de cadets, on coneixia Arnau donate (Chain Reaction), on els pals es fotien un darrera l'altre, un tirava més pujant, l'altre era més rodador, l'altre baixador... va ser un grupet maco que va anar molt bé per obrir forat amb els Esplais.

El circuit va crear un xic de polèmica, totom li agrada els circuits que s'adapti a les seves condicions... Jo el que vull sempre, organització i bon marcatge. Hi ha Bescanó amb aixó va ser un 10, durant el transcurs de la copa gironina hi haura tot tipus de circuits... on totom podrà gaudir de les seves preferències.

Al final:


1     380 OLIVET,Marc          ESPLA  PEDAL MAIÀ. CLUB CICLISTA  01:21:10          min.
2     381 AYATS,Jordi          ESPLA  GIRORACING. CLUB CICLISTA  01:25:06     3:56 min.
3     387 ANDRES,Edgar         ESPLA  AE. MATXACUCA              01:26:25     5:15 min.


(14 de la general)



Copa gironina Quart

                                                                  Primers quilòmetres

Arribada

Podi


Tenia moltes ganes de tornar a còrrer a Quart, ja que m'encanta el terreny i els seus corriols!!

Tot i aquest anys no hem fet un parell de corriols, de pata negra, línia curta de tobogans on tens la sensació de sortir per davant i el corriol de descens que decònec al nom...

Dijous amb en Xavi triola i un màster 50 que vam trobar en el parquing vam anar fer el circuit...deseguida vam veure com seria, gas, gas i més gas...jeje
Circuit ràpid i divertit. 

Diumenge tenia clar que la sortida tenia que ser clau, ja que fariem un parell de quilometres rodadors on es faria díficil avançar, venia un xic "afectat" de les festes de Besalú, un que ja no té una edat per recuperar dels excessos.

Arriba el diumenge, i un xic acollonit per veure com respondria al cos, amb el temps just, vaig anar a escalfar, vaig fer alguna pujadeta per despertar al cos i a la graella nerviós, tenia que fer els 200 m. de pujada al 100%, ja que la resta era qüestió de la 29... amb van sobrar 50m. per sort en Xavi va tenir compassió i no va obrir gas...deseguida a rodar a sac a plat gros i pinyó petit, cosa perfecte per butir les cames. Una vegada sortiem de Quart començava la cursa de veritat, pujades tècniques, corriols ràpids...
Deseguida vaig veure que amb en Xavi ens ho jugariem tot...Vaig intentar tirar al principi, pero sempre guardant una petita cosa per si les mosques en Xavi fotia algún pal. Amics ho som pero amb cursa un corredor més...veient al resultat final, segurament hagués set millor pactar i fer relleus ja que va ser molt agònic, la primera part de la cursa vaig anar marcant un ritme, perquè no s'acostés ningú i que quedés algu d'oxigen quan comencessin al pals..
Amb una trialera tènica un M50 que anava "tocadet", dubte amb un repetxó jo amb quedo enganxat darrera seu i en Xavi fot el primer pal colocant 2 corredors de tap en un corriol tècnic de pujada...el primer moment tranquilitat, pero després quan la cosa es posava lletja, començo a demanar pas, pass, passs cullons!! Ho donc tot i deseguida enganxo, arribem a un punt alt, on comencem a baixar a tota llet, decideixo de provar un atac baixant, cosa que no ho tornaré a fer ja que vaig pendre massa riscos, per no aconseguir res.
En el cap tenia dos punt més per d'atacar, quan arribabem a la fondalada hi havia rampa dura, seria questió de provar sort, la rampa s'agafa amb un gir brusc a la dreta on s'entra a molta velocitat i tens que entrar plat petit..Un doblat de la llarga al principi del rampot dubte i amb far treure al peu, En Xavi i en Donate aprofitant per passar... canvi de ritme i a tornar a recuperar ho aconsegueixo de manera prou fàcil ja que no es ceben amb el fallo, tot i que l'eforç extra amb fa desdir de fotre un pal, conecto amb ells, poso a davant i marco ritme fort pero suportable, arribem desvio curta.
Porto algún metre, pero res d'important, baixant no sabia perquè, pero em trobo sol entro en el corriol llarg, fent-lo ràpid pero concentrat, a mig corriol, no cal girarme sento la fressa de la specialized a darrera incofondible no cal girarme, per saber qui és. Ens queda un tros molt ràpid on travessem varies riberes, on tornem a rodar junts, xavi, Donate i jo. En Donate comença marcant un ritme ràpit, sabia que quedava una pujada 1 km. on tenia ganes de probar les forces del gurp, decideixo apretar al ritme perquè arribessim justets de forces a l'ultima pujada, comença apretar i amb salto el trencant de la pujada. Frenada en sèc, l'Arnau i en Xavi agafant el trencat, podé alguna paraulota, i exprimir per tornar agafarlos, ho aconsegueixo a mitja pujada, també crec gràcies que no es ceben amb el multiple fallo, decideixo recuperar a roda, per fer l'ultim descens a pista oberta cap a Quart, només començar, per no tenir al volant ben agafat, patina la roda de davant i sort que el marge no hi ha coneta, puc salvar la situació, l'Aranau amb porta amb un exquisita tècnica a tornar reagrupar el petit grup, una vegada reagrupats, l'Arnau  comença a baixar i és ell que es salta un trencant, no apretem i s'enganxa sense problemes... entrem a Quart, estil Verano azul, esperant totom qui obre gas??? Falten 300 m. i totom xiulant, Veiem al pavelló, i gas hem de baixar un clot on no passen 3 bicicletes, l'Arnau s'aparta preveien que ens farem mal i que som categories diferents, Esprintada final on en Xavi aconsegueix posar la bici primer i guanya netament.
Aquesta cursa i la de l'any passat a Bescanó amb en Marc Sanchez, son les dos curses mes maques que he disputat, tot i l'agònia..
Felicitats en Xavi Triola i l'Arnau per la gran cursa que m'han fet gaudir....

P.d. Podé la pròxima m'ho agafo de tranquis...jeje

Resultat:

 1     362 TRIOLA,Xavi          ESPLA  SERINYÀ.CLUB CICLISTA      00:56:20          min. 

 2     380 OLIVET,Marc          ESPLA  PEDAL MAIÀ. CLUB CICLISTA  00:56:20          mt.




3     387 ANDRES,Edgar         ESPLA  AE. MATXACUCA              01:01:40     5:20 min. 

(7 de la general)